Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українські юристи поповнили список успішних справ в ЕСПЧ

28 листопада 2013, 17:16
118
0
Реклама

Юрфірма ILF поповнила список успішних справ в ЕСПЧ. Так, упродовж багатьох років заявники (батько і син) домагалися ефективного розслідування обставин ДТП, в якому загинула їх дружина і мати. Правоохоронці неодноразово збуджували і закривали кримінальну справу, посилаючись на відсутність складу злочину.

Тільки опісля більше 7 років був встановлений винуватець ДТП, який згодом визнав свою провину в тому, що він знав про несправність гальмівної системи свого автомобіля. Незважаючи на це, він сів за кермо несправного транспортного засобу і, при спробі загальмувати, автомобіль різко повернув на узбіччя, де знаходилася дружина заявника.

Європейський суд з прав людини ухвалив, що в цій справі мало місце порушення процесуальної частини статті 2 Європейських конвенції, а саме: порушення українською владою їх позитивного зобов'язання провести ефективне і своєчасне розслідування обставин інциденту, що викликає насильницьку смерть. Суд призначив заявникам компенсацію в сумі 6000 євро, а також 1500 євро в якості витрат і витрат.

Заявників в цій справі представляв асоційований партнер ILF Андрій Кристенко.

За інформацією ILF

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини