Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Споживачам можуть дозволити фотографувати в магазинах

28 листопада 2013, 15:10
172
0
Реклама

Законопроектом № 3698 нардеп-регіонал А. Фельдман знову пропонує надати споживачам право на фото- і відеозйомку у місцях продажу (надання) товарів, робіт, послуг, кредитів, позик і так далі, доповнивши статтю 4 Закону про захист прав споживачів. Виключення з цього права можуть встановлюватися законом.

Вказане право пропонується встановити з метою забезпечення документальних доказів в процесі захисту порушених прав споживача. Адже продавці товарів, виконавці робіт і постачальники послуг зазвичай чинять опір навіть роботі журналістів, а тим більше, простих споживачів, які побажають зафіксувати на фотоапарат або відеокамеру порушення Закону.


Як раніше розповідав ЮРЛИГЕ адвокат і фотограф Клим Братковский, "законопроект буде корисний як для журналістів і громадських активістів, так і для простих споживачів. Проте не слід думати, що фото- і відеозйомка матимуть якийсь пріоритет для судуоскільки осоружна сторона завжди може поставити питання про фабрикацію доказів і вимагати проведення судової експертизи їх достовірності. Крім того, конкуренти зможуть цілком вільно збирати інформацію про ціни на товари і асортимент конкурента".

Також експерт відмічавщо зараз "власники приміщень мають право встановлювати свої правила на проведення фотографування. Такі правила можна часто зустріти в магазинах, ресторанах, банках, стадіонах, церквах, музеях, театрах і на режимних об'єктах. У одних випадках, це пов'язано із забезпеченням безпеки, в інших - захистом від конкурентів, в третіх - захистом авторського права або немайнових прав фізичних осіб. Проте, якщо фотографія вже зроблена, то немає ніякого законного права у охоронців, правоохоронних органів вимагати видалення фотографії з цифрового фотоапарата, засвічування фотоплівки або вилучення фотоапарата".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини