Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комуністи пропонують підвищити студентам стипендію

28 листопада 2013, 12:46
104
1
Реклама

Підтримати студентів вищих учбових закладів вирішив нардепи-комуністи А. Присяжнюк і А. Зубчевский і подали у ВР законопроект № 3694, яким пропонується підвищити розмір мінімальної стипендії до розміру прожиткового мінімуму.

Відповідні зміни передбачені в статтю 64 Закони "Про вищу освіту", адже згідно з цим Законом мінімальний розмір стипендії може бути не нижче, ніж 2 неоподатковуваних мінімумів громадян, - тобто, 34 грн. На сьогодні мінімальна фізична стипендія для студентів вищих учбових закладів на сьогодні складає, залежно від акредитації, 550 - 730 грн.. В той же час, розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб на сьогодні складає 1147 грн.

Нинішній розмір стипендій не може задовольнити навіть мінімальні потреби студентів як повноцінних громадян України, вважають депутати, а це негативно відбивається на учбовому процесі, якості отриманих знань і навіть стані здоров'я. Адже під час навчання студенти вимушені платити за проживання в гуртожитку або оренду житла, оплачувати послуги доступу до Інтернету, бібліотечних ресурсів, живлення, занять спортом.

Реалізацію змін планується забезпечити за рахунок засобів Державного бюджету України і засобів місцевих бюджетів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини