Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реєструвати право оренди земельних ділянок з/х призначення будуть органи місцевого самоврядування?

27 листопада 2013, 16:01
217
4
Реклама

22 листопада у ВР був зареєстрований законопроект № 3677за допомогою якого народний депутат Сергій Мищенко хоче розв'язати проблему реєстрації права оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

Пропонується доповнити ч.2 ст. 9 Закону "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно і їх обтяжили", встановивши, що посадовець органу місцевого самоврядування як спеціальний суб'єкт здійснює функції держреєстратора відносно реєстрації права оренди земельних ділянок сельхозяйственного призначеннякрім випадків, коли орган місцевого самоврядування виступає стороною відповідного договору.

Вимоги до посадовців органу місцевого самоврядування як спеціального суб'єкта, що здійснює функції державного реєстратора встановлюються Законами "Про службу в органах місцевого самоврядування" і "Про державну службу".

Крім того, зміни відносно посадовців органів місцевого самоврядування вносяться в статті Закону, що регламентують відповідальність у сфері держреєстрації прав, а також в статті Закону "Про місцеве самоврядування" в частині повноважень по держреєстрації.

Нагадаємо, агробізнес скаржиться на повільних держреєстраторів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини