Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Правовласники закликають до легального використання контенту

25 листопада 2013, 14:22
911
0
Реклама

Тема захисту контенту вже давно на слуху, як у правовласників, так і в користувачів і так званих піратів. Одні хочуть отримувати дивіденди від створюваного контенту, а інші хочуть користуватися продуктом безкоштовно. Зжити піратство неможливо, але ось спробувати його витіснити за допомогою легальних ініціатив можна.

Щоб якимсь чином переламати цей стан речей, чотири найбільші медіа-групи - Inter Media Group, "1+1 Медіа", "Медіа група Україна" і StarLightMedia створили контент-партнерство "Чисте небо". У рамках ініціативи будь-який майданчик, що звернувся з відповідною заявкою, може отримати право використовувати легальний контент цих медіа-груп. Такі майданчики після схвалення їх заявки усіма учасниками партнерства (у частині видалення нелегального контенту також), зможуть розмістити у себе медіаплеєр з легальним контентом вище вказаних себъектов. Схема працює за принципом - правовласники заробляють на рекламі усередині плеєра, а майданчики на тому, що зовні плеєра.

"Рік тому, коли ми тільки починали, - розповідає Ірина Андрющенкодиректор по розвитку StarLightMedia, - співвідношення нашого і піратського контенту було 15 до 85 %. Спочатку наступного року ми плануємо, що 30 % дивитимуться наш легальний контент".

Зараз з ініціативою співпрацює 48 майданчиків.

В зв'язку з цим учасники дискусії також згадують законопроект про захист авторських і суміжних прав в Інтернеті, який неодноразово піддавався критиці за ряд спірних моментів. Варто відмітити, що раніше юристи виразили свою підтримку цьому документу.

Текст законопроекту пройшов безліч редакцій, відмічає Олександр Ольшанскийпрезидент холдингу Internet Invest Group. Усе починалося з того, що провайдери повинні були нести солідарну з порушником відповідальність, говорить він. Зараз вдалося вийти на компромісний варіант. Зокрема, блокування ресурсу, на якому за заявою розміщений нелегальний контент, автоматично зніматиметься через певний проміжок часу, якщо хостинг-провайдер не отримає відповідного припису суду відносно такого блокування.

У свою чергу юристи медіа-группо їх заявах, налагоджені досить лояльно відносно піратів. Так, Тетяна Смирновадиректор з юридичних питань групи 1+1 відмічає, що ніхто не ставить перед собою завдання побити рекорди по кількості судів. "Судів у нас небагато, оскільки це не наша мета. До судового дозволу суперечок ми прибігаємо тільки у разі, коли наш партнер не дає нам можливості вирішити справу мирним шляхом. Скільки ми виграли справ? Ось скільки подали позовів, стільки і виграли".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини