Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати хочуть закріпити в ГК обов'язок по передачі в найм справного ТС

25 листопада 2013, 09:05
179
0
Реклама

Депутати Степан Кубив і Андрій Пишний 21 листопада зареєстрували законопроект № 3666 про внесення змін до Цивільного кодексу України відносно найму транспортного засобу.

Так, пропонується внести зміни в ст. 798 і встановити, що наймодатель зобов'язаний передати наймачеві технічно справний транспортний засіб, якщо інше не встановлене законом або договором. Також наймодатель зобов'язаний одночасно з транспортним засобом передати наймачеві документи (технічний паспорт, сертифікат і тому подібне)що ідентифікують транспортний засіб і наявність яких дає можливість використовувати його за цільовим призначенням.

Передбачається, що договір найму транспортного засобу за участю фізособи, яка не є суб'єктом підприємницької діяльності, підлягає нотаріальному посвідченню. Тоді як діючими нормами ГК встановлено, що договір найму ТС за участю фізособи підлягає нотаріальному посвідченню.

Крім того, страхування транспортного засобу здійснюється наймодателем, якщо інше не передбачене договором найму (оренда). Діюча норма такої альтернативи не передбачає.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини