Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Миндоходов бореться з порушеннями трудових прав громадян

22 листопада 2013, 16:47
148
3
Реклама

За 10 місяців поточного року співробітники Міністерства прибутків і зборів України виявили понад 80 тис. найманих робітників, які працювали без укладення трудових договорів з працедавцями. Після офіційного працевлаштування "тіньових заробитчан" бюджет додатково отримав 14,3 млн. грн. податку на прибутки фізичних осіб. Крім того, 39 тис. чоловік, що здійснювали підприємницьку діяльність без документів, залучені до державної реєстрації і сплатили 17 млн. грн. податку, повідомляють в Міністерстві.

Порушення трудових прав громадян залишається поширеним явищем на вітчизняних підприємствах. Фахівці Миндоходов фіксують порушення законодавства на 93 % підприємств, що перевіряються. З початку року за результатами перевірок до бюджету донараховано майже 303 млн. грн. податку на прибутки фізичних осіб і штрафних санкцій.

Крім того, погашено майже 1,1 млрд. грн. заборгованої зарплати. Бюджет отримав 208 млн. грн. податку на прибутки фізичних осіб. Більше 50 тис. підприємців, які виплачували зарплати менше за мінімальну, підвищили рівень оплати праці, внаслідок чого бюджет отримав додаткові 101,6 млн. гривен податку на прибутки фізичних осіб.

За інформацією Миндоходов.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини