Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Адвокати зможуть ходити до суду в мантії?

21 листопада 2013, 13:06
205
6
Реклама

Проект Закону України № 1115 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно адвокатської мантії", зареєстрований 18.12.2012 р., рекомендований парламентським комітетом з питань верховенства права і правосуддя до прийняття за основу в першому читанні. Так вирішили 20 листопада 2013 р. в ході чергового засідання комітету. Відмітимо, що автором законопроекту № 1115 являється народний депутат Геннадій Москаль.

Відмітимо, що цей проект закону вже розглядався комітетом в квітні цього року, і було прийнято рішення повернути його авторові на доопрацювання. Тоді депутати визнали передчасним внесення змін до Карного процесуального кодексу України відносне встановлення обов'язку для адвокатів, що беруть участь в судовому процесі, носити відповідний одяг - адвокатську мантію.

Г. Москаль врахував зауваження, висловлені народними депутатами, і 20 листопада розглядався вже допрацьований законопроект № 1115, яким пропонується доповнити перелік професійних прав адвокатів під час участі в судовому засіданні і передбачається право адвоката бути одягненим у відповідний одяг - адвокатську мантію.

В ході засідання парламентського комітету заступник голови Ради адвокатів України Катерина Коваль заявила, що оскільки законопроектом пропонується передбачити добровільне носіння адвокатами під час участі в судовому засіданні спеціального одягу - адвокатській мантії, зразок і опис якої затверджується САУ, Національна асоціація адвокатів України не заперечує відносно ухвалення допрацьованого законопроекту.

На думку деяких народних депутатів, було б непогано, якби, наприклад, у вищих судна процес проходив урочистіше і адвокати не приходили в джинсах і кросовках, а одягали мантію.

За результатами обговорення парламентський комітет з питань верховенства права і правосуддя рекомендував Верховній Раді України ухвалити за основу в першому чтонии законопроект № 1115.

Читайте також:

"Адвокатські мантії відкладаються"

"Українських адвокатів хочуть одягнути в мантії"

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини