Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується визначити механізм залучення експерта стороною захисту

20 листопада 2013, 16:49
129
0
Реклама

Учора народний депутат Костянтин Бондарев зареєстрував законопроект № 3637 про внесення змін до КПК відносно визначення видів експертизи і вдосконалення порядку залучення експерта.

Кодекс пропонується доповнити статтею 242-1, що визначає види експертиз. Передбачається, що експертами виконуються первинні, додаткові, повторні, комісійні і комплексні експертизи. У статті також є визначення кожної з експертиз.

Депутат відмічає, що в КПК 1960 р. було закріплено види судових експертиз (підстави їх призначення), що було необхідно для правозастосовної практики. Таким чином, необхідність ухвалення цього законопроекту очевидна.

Крім того, внести зміни пропонується в ст. 243 згідно з якими сторона захисту має право самостійно притягати експертів на договірних умовах для проведення експертизи, у тому числі обов'язковою. У такому разі сторона захисту надає слідчому договір з експертом (експертною організацією)який приєднується до матеріалів карного виробництва. Слідчий не пізніше наступного дня з моменту подачі стороною захисту відповідного договору притягає експерта (експертна установа) постановою, в якій експерт повідомляється про карну відповідальність за свідомо помилкове укладення експерта і за відмову без поважних причин від виконання покладених на експерта обов'язків.

Відмова слідчого притягнути експерта за ініціативою захисту на договірних умовах не допускається.

Також читайте: Які проблеми у адвокатів після року роботи по новому КПК?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини