Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Що робити підприємцеві, якщо податкова відмовила в прийомі декларації?

14 листопада 2013, 17:00
430
0
Автор:
Реклама

Міністерство прибутків і зборів в листі № 3994/6/99-99-11-01-15 нагадало, що відповідно до п. 49.2 ст. 49 Податкового кодексу платник податків зобов'язаний за кожного встановлений НК звітний період представляти податкові декларації по кожному окремому податку, платником якого він є, згідно НК незалежно від того, чи здійснював такий платник податку господарську діяльність в звітному періоді.

При цьому пп. 49.12.1 і 49.12.2 п. 49.12 ст. 49 НК визначене, що у разі діставання відмови органу державної податкової служби в прийомі податкової декларації платникам податків надано право представити податкову декларацію і сплатити штраф у разі порушення терміну її представлення або оскаржити рішення органу державної податкової служби в порядку, встановленому ст. 56 НК.

В той же час у разі порушення посадовцем органу державної податкової служби ст. 49 НК платник податків може подати заяву відносно такого порушенняна підставі якого в обов'язковому порядку проводиться службове розслідування відповідно до закону. За результатами такого розслідування винен посадовець органу державної податкової служби притягується до відповідальності згідно із законом (п. 49.14 ст. 49 НК).

Якщо у встановленому законодавством порядку буде виявлений факт неправомірної відмови органом державної податкової служби (посадовцем) в прийомі податкової декларації, остання вважається прийнятою в день її фактичного отримання органом державної податкової служби (п. 49.13 ст. 49 НК).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини