Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спрощений порядок перетину кордону туристичними групами

Реклама

Спільним наказом від 10 жовтня 2013 року № 969/787 МВС і Мининфраструктуры затвердили Порядок здійснення пограничного контролю організованих груп пасажирів в пунктах пропуску через державний кордон для морського і автомобільного сполучення.

Дія Порядку поширюється на:

- пасажирів і екіпаж усіх круїзних судів, які прибувають в Україну з порту, розташованого в іншій державі, або відходять з порту, розташованого в Україні, в порт, розташований в іншій державі;

- осіб, які перетинають державний кордон у складі організованих груп, і водіїв автобусів, що здійснюють міжнародні автомобільні перевезення пасажирів.

Пограничний контроль пасажирів і екіпажа круїзних судів

Пограничний контроль здійснюється за результатами оцінки ризиків на підставі наданої капітанами круїзних судів або морськими агентами попередньої інформації про пасажирів і членів екіпажа підрозділам охорони державного кордону. Інформація надається у формі електронних повідомлень на електронні ящики пунктів пропуску підрозділів охорони державного кордону по вказаних в порядку адресах. Інформація спрямовується двома повідомленнями, в одному з яких вказуються дані про судно і пасажирів, а в іншому - про судно і членів екіпажа.

У разі, якщо при обробці поданої інформації з'ясується, що іноземцеві або особі без громадянства заборонено в'їжджати в Україну, капітанові судна або морському агентові спрямовується окреме електронне сполучення з обов'язковою вимогою (mandatory requirement).

Перевірка документів у пасажирів і членів екіпажа круїзних судів, про які надана інформація, при їх сході на берег і поверненні на судно органами охорони державного кордону не здійснюється.

Пограничний контроль організованих груп пасажирів в пунктах пропуску для автомобільного повідомлення

Контроль здійснюється на окремих смугах руху і у пріоритетному порядку.

Встановлено, що туристичні оператори (турагенты), інші юр- чи фізособи при здійсненні міжнародних автомобільних перевезень організованих груп не пізніше чим за 24 години до прибуття автобуса в пункт пропуску надають попередню інформацію про транспортний засіб і пасажирів підрозділам охорони державного кордону.Інформація надається у формі електронного повідомлення (у форматі Excel, RTF) на електронні ящики пунктів пропуску підрозділів охорони державного кордону без застосування електронного цифрового підпису.

Уповноважений посадовець підрозділу охорони державного кордону, на електронний ящик якого поступила інформація, не пізніше чим через 2 години після її отримання направляє на електронний ящик (факс) відправника повідомлення про найбільш слушний час прибуття в пункт пропуску, напрямі і номері робочого місця, де проводитиметься пограничний контроль організованої групи.

Перевірка документів організованої групи проводиться в автобусі за спрощеною процедуроютобто, без використання технічних засобів для перевірки наявності в паспортному документі підробок або їх ознак, а також не перевіряється правильність заповнення паспортного документу.

Наказ набуде чинності з дня офіційної публікації.

Детальна інформація про пункти пропуску знаходиться на сайті Державної пограничної служби.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини