Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Де можна зареєструвати іпотеку?

Реклама

У листі від 17 жовтня 2013 року № 6318/05-15-13 Укргосреестр роз'яснив, що згідно з вимогами Закону "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно і їх обтяжили" державна реєстрація виникнення, переходу, припинення іпотеки проводиться органами державної реєстрації прав по місцю розташування об'єкту нерухомого майна в межах території, на якій діє відповідний орган державної реєстрації права власності і інших речових прав.

При цьому вказані норми не поширюються на здійснення реєстраційних дій нотаріусами, оскільки державна реєстрація виникнення, переходу, припинення іпотеки в результаті здійснення нотаріальної дії з нерухомим майном проводиться нотаріусом, яким здійснена така дія.

Нагадаємо, що 14 жовтня 2013 року набув чинності наказ Мінюсту від 26 липня 2013 року № 1538/5 "Про врегулювання доступу до реєстрів інформаційної системи Мінюсту", яким нотаріусам і держвиконавцям надано доступ до Реєстру прав власності на нерухоме майно, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна і Державного реєстру іпотек. Детальніше про положення наказу читайте в матеріалі ЮРЛИГИ.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини