Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Кабмін ухвалив важливі зміни щодо оформлення закордонних паспортів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, за межами України

Реклама

Відтепер законні представники тимчасово переміщених за межі України дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, звільнені від сплати за автоматизовану обробку даних при оформленні паспорта для виїзду за кордон.

Це передбачено змінами до порядків, затверджених урядовими постановами від 7 травня 2014 року № 152 і від 5 квітня 2017 року № 285, які 12 квітня ухвалив Кабінет Міністрів.

Відповідний проєкт акта розробило Мінсоцполітики, поінформувало Мінреінтеграції.

Йдеться про те, що зараз під час оформлення у закордонних дипломатичних установах України паспорта для виїзду за кордон консульський збір зі статусних дітей не стягується. Водночас це не означає, що послуга була повністю безоплатною. Адже при розгляді заяви на оформлення такого паспорта стягувалася плата за автоматизовану обробку даних.

У Мінреінтеграції роз'яснили, що тепер установлено норму щодо звільнення законних представників дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, від сплати за автоматизовану обробку даних при оформленні паспорта для виїзду за кордон.

Потрібно більше роз'яснень і аналітики щодо нормативного акту? Спробуйте LIGA360 LEGAL SOLUTION. Воно допоможе швидко зорієнтуватися в складних правових питаннях та дізнатися, як саме застосовуються НПА у вашій галузі. Замовте рішення за посиланням.

Скористайтесь спецпропозицією для рішення LIGA 360: Юрист (Преміум). Отримайте максимум інструментів legal research, повну базу законодавства і судової практики, засоби контролю від юридичних ризиків. Замовте зараз з економією 40%.

Читайте також:

Огляд судової практики по аліментах

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини