Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада призначила нового постійного представника ВР у Конституційному Суді

Реклама

13 грудня 2022 року Верховна Рада прийняла Постанову (проєкт № 8277) «Про призначення Дирдіна М. Є. постійним представником Верховної Ради України у Конституційному Суді України», повідомляє пресслужба Апарату ВР.

Відповідно до пункту 2 Положення про постійного представника Верховної Ради України у Конституційному Суді України постійний представник призначається Верховною Радою з числа народних депутатів України на громадських засадах за поданням Голови ВР на термін одного скликання і виконує свої функції до призначення нового постійного представника Верховною Радою нового скликання.

Постійний представник Верховної Ради у Конституційному Суді є уповноваженою особою, яка відповідно до вимог, передбачених Законом "Про Конституційний Суд України", бере участь у веденні справи - конституційному провадженні, наділена правом вчинення від імені Верховної Ради, яку представляє, всіх процесуальних дій, крім повної або часткової відмови від заявленої позиції, викладеної у поясненні чи висновку, поданому Головою ВР до Конституційного Суду, а також зміни чи уточнення предмета розгляду, передачі своїх повноважень іншій особі (передоручення).

Юлія Палійчук - речниця «Слуги народу», розповіла, що Максим Дирдін - юрист, адвокат, кандидат юридичних наук, має понад 15 років досвіду роботи у сфері права. У Верховній Раді працює в Комітеті з питань правової політики.

Пан Дирдін замінив на цій посаді Ольгу Совгирю, яку в липні було обрано суддею Конституційного Суду.

Рішення для тих, хто має сміливість перемагати! Спеціально до Дня адвокатури LIGA ZAKON надає знижку на рішення LIGA360:Адвокат НААУ. Замовляй за посиланням.

Читайте також:

Верховна Рада підтримала два закони щодо відбору кандидатур на посаду судді КСУ на конкурсних засадах

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини