Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набули чинності зміни щодо самостійної відмови від спецгрупи єдиного податку: ДПС

Реклама

24 листопада набрав чинності Закон № 2719-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів щодо приватизації державного і комунального майна, яке перебуває у податковій заставі, та забезпечення адміністрування погашення податкового боргу».

Фахівці Головного управління ДПС в Одеській області інформують, що, зокрема, абзац другий підпункту 9.9 пункту 9 підрозділу 8 Податкового кодексу замінено двома новими абзацами такого змісту:

«Платник податку має право самостійно (шляхом подання заяви) відмовитися від використання особливостей оподаткування, передбачених цим пунктом, з першого дня місяця, наступного за місяцем, у якому прийнято таке рішення. У такому разі платник податків вважається таким, що застосовує систему оподаткування, на якій він перебував до обрання особливостей оподаткування, передбачених цим пунктом, крім випадку, якщо у заяві про відмову від використання особливостей оподаткування, передбачених цим пунктом, платник податку зазначив про перехід на сплату інших податків і зборів.

До платників податків, які відмовилися від використання особливостей оподаткування, передбачених цим пунктом, положення підпункту 298.8.8 пункту 298.8 статті 298 цього Кодексу не застосовуються».

Подавайте звітність у пару кліків із сервісом Liga:REPORT. Тут можна заповнити декларацію, звіт з ЄСВ, вести книгу обліку доходів. Функція підказок та автозаповнення не залишить жодних питань щодо введених даних. Також Liga:REPORT допоможе сплатити податки та штрафи державі. Придбайте доступ прямо зараз.

Читайте також:

Ухилення від сплати податків: добірка судової практики 2022

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини