Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКЦПФР внесла зміни до Положення про фінмоніторинг

14 листопада 2022, 10:04
1033
0
Реклама

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку внесла зміни до Положення про фінансовий моніторинг, що відкриває перед учасниками ринку ширші можливості по залученню клієнтів за рахунок використання цифрових технологій ідентифікації та електронного обміну цифровими даними.

Йдеться про рішення НКЦПФР від 18 жовтня 2022 року № 1254, яким внесено зміни до Положення про здійснення фінансового моніторингу суб'єктами первинного фінансового моніторингу, державне регулювання та нагляд за діяльністю яких здійснює Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку, затвердженого рішенням від 11 березня 2021 року № 176.

Сторони зможуть встановлювати ділові відносини віддалено. Для верифікації особи клієнта достатньо буде отримати електронну копію одного з документів, сформованих засобами Єдиного державного вебпорталу електронних послуг:

- е-паспорта;

- е-паспорта для виїзду за кордон;

- е-посвідки на постійне проживання;

- е-посвідки на тимчасове проживання.

Нерезиденту необхідно буде надати фотографію з власним ідентифікаційним документом.

Крім того, розширено перелік випадків, коли дозволяється застосовувати процедури спрощеної верифікації клієнтів.

Також надана можливість залучати агентів - фізичних та юридичних осіб для проведення ідентифікації та верифікації клієнтів суб'єкта первинного фінансового моніторингу.

Серед інших важливих новацій - спрощення процедури належної перевірки під час проведення операцій на організованому ринку через можливість отримання кліринговою організацією ідентифікаційних даних вигодонабувачів від організатора торгівлі.

НКЦПФР очікує, що запроваджені зміни дадуть змогу спростити та пришвидшити доступ фізичних та юридичних осіб на ринок капіталу.

За повідомленням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку

LIGA360 - перше рішення для автоматизації legal research на українському ринку. Миттєвий аналіз мільйонів законодавчих актів та судових справ для формування найефективніших правових позицій. Замов прямо сьогодні.

Читайте також:

Спрощення порядку подання інформації про кінцевих бенефіціарних власників: що встановлено новим Законом?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини