Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін зареєстрував у Раді проєкт щодо забезпечення здійснення правосуддя в умовах воєнного стану

Реклама

1 листопада Кабінет Міністрів як суб'єкт законодавчої ініціативи зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт № 8168 "Про внесення змін до розділу XII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про судоустрій і статус суддів» щодо забезпечення здійснення правосуддя в умовах воєнного стану".

Про це повідомив Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді.

Законопроєкт спрямований на забезпечення здійснення правосуддя за участю присяжних в умовах воєнного стану, а також на забезпечення захисту інформації, що міститься на офіційному вебпорталі судової влади України під час дії воєнного або надзвичайного стану.

У проєкті Закону запропоновано:

  • тимчасово встановити, що в період дії воєнного стану та протягом 30 днів після дня його скасування (припинення) за умови неможливості сформувати та затвердити список присяжних на територіях, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій, такий список формується та затверджується відповідним територіальним управлінням Державної судової адміністрації України;

    • передбачити, що у разі неможливості затвердження списку присяжних у місячний строк територіальне управління Державної судової адміністрації України повідомляє про це відповідний окружний суд. У такому разі до здійснення правосуддя суд залучає присяжних зі списку присяжних, трирічний термін якого сплив, на строк не більше трьох місяців з дня скасування (припинення) воєнного стану;

      • визначити, що в період дії воєнного або надзвичайного стану Державною судовою адміністрацією України може бути обмежено право вільного користування офіційним веб-порталом судової влади України для захисту інформації, яка на ньому міститься.

      LIGA360 - перше рішення для автоматизації legal research на українському ринку. Миттєвий аналіз мільйонів законодавчих актів та судових справ для формування найефективніших правових позицій. Замов прямо сьогодні.

      Читайте також:

      Цивільний позов у кримінальному провадженні

      Залиште коментар
      Увійдіть щоб залишити коментар
      Увійти

      Схожі новини