Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ТОП-10 правових подій тижня

Реклама

1. Рада ухвалила два закони щодо виконання рішень Європейського суду з прав людини

18 жовтня 2022 року Верховна Рада прийняла в другому читанні та в цілому урядові законопроекти № 4048 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо виконання рішень Європейського суду з прав людини» та № 4049 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України та Кримінального процесуального кодексу України щодо виконання рішень Європейського суду з прав людини».

Детальніше

2. Рада ухвалила Закон щодо особливостей призову на строкову військову службу та діяльності призовних комісій

18 жовтня Верховна Рада у першому читанні за основу та в цілому з урахуванням пропозиції Комітету прийняла проєкт Закону про внесення зміни до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо особливостей призову на строкову військову службу та діяльності призовних комісій під час дії воєнного стану (реєстр. №8109).

Детальніше

3. Припинення громадянства України внаслідок його втрати через добровільне набуття громадянства іншої держави: рішення ВП ВС

Про це йдеться в постанові Великої Палати ВС від 15 вересня 2022 року у справі № № 9901/166/21

Детальніше

Договірна робота з CONTRACTUM у LIGA360 стає ще зручнішою. Відтепер користувачі можуть створювати власні шаблони договорів, або максимально адаптувати готові шаблони до власних потреб. Дізнайся більше за посиланням.

4. Громадяни отримають можливість купувати долари США за офіційним курсом Нацбанку без обмежень за певної умови

З 21 жовтня Нацбанк у співпраці з банками запроваджує новий інструмент, який дасть змогу громадянам захистити свої гривневі заощадження від ризику курсових коливань, а НБУ - зберегти міжнародні резерви.

Детальніше

5. Об'єднання ПФУ та Фонду соцстрахування: що це означає для українців?

Розглянемо, як саме може вплинути на життя українців проект Закону № 3363.

Детальніше

6. Запроваджено нові особливості проведення публічних закупівель на час воєнного стану: рішення Уряду

19 жовтня набрала чинності урядова постанова від 12 жовтня 2022 року № 1178 щодо особливостей проведення публічних закупівель на час воєнного стану та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування.

Детальніше

Попередьте незаконні дії з об'єктами нерухомості та діяльність "чорних реєстраторів". Налаштуйте моніторинг в SMS-Маяк та отримуйте сповіщення про будь-які дії щодо майна компанії. Деталі за посиланням.

7. Кабмін визначив процедуру припинення трудового договору в разі смерті роботодавця-фізособи

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні 14 жовтня 

Детальніше

8. Депутати підтримали відновлення системи оформлення прав оренди земельних ділянок сільськогосппризначення

19 жовтня 2022 року Верховна Рада прийняла Закон (проект № 7636) «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо відновлення системи оформлення прав оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення та удосконалення законодавства щодо охорони земель».

Детальніше

9. Володимир Зеленський підписав укази про застосування санкцій до 2507 фізосіб та 1374 юросіб

Президент Володимир Зеленський підписав Указ №727/2022 та Указ №726/2022 від 19 жовтня про введення в дію рішень Ради національної безпеки і оборони України від 19 жовтня 2022 року «Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» .

Детальніше

10. Кабмін удосконалив процедуру продовження строку дії закордонних паспортів і вклеювання до них фотокарток дітей

Відповідну постанову № 1185 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 28 лютого 2022 р. № 170» прийнято на урядовому засіданні 18 жовтня 2022 року.

Детальніше

Хочете налагодити ефективну роботу юридичного департаменту? Спробуйте рішення LIGA360 для команд. Діліться з колегами підбірками НПА, автоматизуйте договірну роботу, вчасно дізнавайтеся про зміни законодавства, контролюйте ризики. Замовте LIGA360 прямо зараз за вигідною ціною.

Читайте також: Юридичний бізнес в Україні: поточний стан та майбутні перспективи

ТОП-5 цікавих рішень Верховного Суду, ухвалених в період воєнного стану

Як перейти на іншу групу єдиного податку?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини