Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада підвищила відповідальність за неналежне використання номерних знаків ТЗ

Реклама

На засіданні ВР 6 жовтня ухвалено Закон "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо посилення адміністративної відповідальності за порушення порядку встановлення та використання номерних знаків транспортних засобів" (законопроект №7365). Про це повідомило Інформаційне управління апарату ВР.

Зазначається, що метою документа є забезпечення належної ідентифікації транспортних засобів, що приймають участь у дорожньому русі та створення ефективного механізму відповідальності за порушення встановлених вимог, правил та порядку використання номерних знаків, запобігання виникненню корупційних ризиків у роботі територіальних сервісних центрів Міністерства внутрішніх справ України.

Прийнятим Законом передбачається доповнити Кодекс України про адміністративні правопорушення новою статтею 121-3, якою встановлюється адміністративна відповідальність за незаконне використання номерних знаків транспортних засобів.

Окрім цього, частиною другою статті 121-3 КУпАП встановлюється адміністративна відповідальність за керування або експлуатацію транспортного засобу із незаконно встановленими номерними знаками:

  • Збройних Сил України;

  • Національної гвардії України;

  • Національної поліції України;

  • Державної прикордонної служби;

  • Державної служби з надзвичайних ситуацій;

  • Державної спеціальної служби транспорту;

  • Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації;

  • дипломатичних представництв консульств та інших міжнародних організацій, які користуються повним та частковим імунітетом.

"Змінами до Закону України «Про дорожній рух» удосконалюється порядок виготовлення та обліку номерних знаків, а також створюється ефективний механізм запобігання корупційним ризикам в роботі територіальних сервісних центрів Міністерства внутрішніх справ України", - йдеться в повідомленні.

Детальніше про документ ми писали тут.

Читайте також: З 1 жовтня водіям треба вмикати денні ходові вогні поза населеними пунктами

Скористайся спеціальними добірками LIGA360 про воєнний стан. Щодня ми доповнюємо матеріали для бізнесу: господарська діяльність, звітність і податки, ЗЕД і мито, виплати, акциз і ліцензії, власність в умовах воєнного стану тощо. Спробуй LIGA360 на спеціальних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини