Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Верховна Рада підтримала спрощення торгівлі вживаними авто

Реклама

На засіданні 23 квітня Верховна Рада ухвалила за основу законопроєкт № 9083 щодо дерегуляції та детінізації ринку торгівлі вживаними транспортними засобами. Про це повідомив ініціатор законопроєкту, голова комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат «Слуги Народу» Данило Гетманцев.

Законопроєктом пропонується внесення змін до:

  • Закону України «Про дорожній рух» в частині звільнення суб'єктів господарювання, якіздійснюють оптову та роздрібну торгівлю транспортними засобами та їх складовими частинами, що мають ідентифікаційні номери, і поставлені на облік у Головному сервісному центрі МВС, від обов'язку перереєстровувати на себе вживані транспортні засоби, які були придбані як товар для їх наступного продажу кінцевим споживачам.

«Ринок вживаних авто до війни складав 1,7 млн авто на рік. У 2023 році - 780 тисяч. Цього року очікуємо 1,5 млн. І тільки 2,5% від цього продаються в білу. Від продажу автівки в «білу» держава отримує в середньому 19,8 тис. грн. Від продажу в чорну - 0», - зазначив нардеп.

За його словами, скасування державної реєстрації вживаних автомобілів торгуючою організацією на себе, навіть якщо вона їх купує як товар для подальшого перепродажу - стане запорукою для виведення з тіні ринку, розширення діяльності білих автотрейдерів та ліквідації схем, через які бюджет недоотримує податки.

Усі потрібні документи для юриста - в рішенні LIGA360. Обирайте з понад 1,8 мільйона НПА, судової практики, аналітики, робочих кейсів та інших матеріалів. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Платіть менше - отримуйте більше! Тільки у квітні заощаджуйте 40% при замовленні преміум-рішення LIGA 360: Юрист. Встигніть скористатись вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини