Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують дозволити керування авто з 16 років

Реклама

В Парламенті зареєстровано законопроєкт № 8039 "Про внесення змін до деяких законів України щодо керування автомобілями".

Положеннями цього законопроекту пропонується:

- доповнити частину другу статті 15 Закону України «Про дорожній рух» положеннями про те, що право на керування транспортними засобами категорії В може бути надано особам, які досягли 16-річного віку за письмовою нотаріально посвідченою згодою батьків (усиновлювачів) або піклувальників у разі, коли автомобіль з автоматичною коробкою передач, та особам, які досягли 17-річного віку за письмовою нотаріально посвідченою згодою батьків (усиновлювачів) або піклувальників у разі, коли автомобіль з механічною коробкою передач;

- встановити, що до ключових компетентностей, необхідних кожній сучасній людині для успішної життєдіяльності, належать знання Правил дорожнього руху та навички керування автомобілем (стаття 12 Закону України «Про освіту»).

Читайте також: В Україні хочуть запровадити відомчу реєстрацію транспортних засобів СБУ

Кабмін вніс зміни до ПДР та Порядку проведення обов'язкового технічного контролю ТЗ

Знайдіть потрібний шаблон договору в один клік! У цьому допоможе Contractum від LIGA360. Система надає декілька варіантів шаблонів за популярними тематиками, щоб обрати оптимальну структуру. Спробуйте сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини