Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Українцям відкрили доступ до VIN-кодів зареєстрованих автомобілів

Реклама

Відомості про транспортні засоби та їхніх власників - найпопулярніший набір даних на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних.

Раніше набір публікувався без VIN-кодів - унікального номера автомобіля, що складається з 17 цифр. Проте з 1 липня Міністерство внутрішніх справ опублікувало набір даних разом із відомостями про VIN-код, повідомляє Мінцифри. Наразі доступна інформація про транспортні засоби, які були зареєстровані з 1 січня 2021 року, - понад 820 тисяч.

У комбінації VIN-коду зашифрована інформація про виробника, характеристики автомобіля та рік його випуску. Вони використовуються в усьому світі за єдиним стандартом. Дані VIN-коду дають змогу:

- ідентифікувати кожний транспортний засіб у світі й отримати базову інформацію про нього;

- перевірити справжність технічного паспорта, щоб шахраї не використовували підробні номери або документи;

- дізнатися точну дату розмитнення авто;

- зрозуміти точну кількість попередніх власників, адже бути другим або шостим власником - це різні речі.

Незабаром популярні сервіси перевірки авто інтегрують інформацію до своїх ресурсів. Зазначається, що цей процес займатиме лічені секунди.

Більше інформації про те, як попередити кризові ситуації бізнесу вже сьогодні, отримуйте в системах ЛІГА:ЗАКОН.

Тримайте руку на пульсі актуальної правової картини дня з усіма нововведеннями, використовуйте добірку ситуацій для оперативного реагування на будь-які зміни та майте доступ до повної бази нормативних документів на будь-яку дату, зокрема і тих, що регулюють роботу компаній в умовах коронакризи, карантинів, надзвичайних станів.

Спробуйте тестовий доступ до систем ЛІГА:ЗАКОН за посиланням, об'єктивно оцінюйте будь-яку ситуацію та приймайте тверді та зважені рішення вже сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини