Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Геопортал земельних даних відкрили для громадян: Роман Лещенко

Реклама

З 26 травня геопортал усіх земельних даних відкритий для громадян. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко.

"Геопортал відкритий для громадян. Люди можуть зареєструватися і сформувати запит на отримання даних. Функціонує повний каталог, доступна підписка на останні зміни, налаштовано зворотній зв'язок з користувачем", - йдеться в повідомленні.

Міністр нагадав, що 1 січня 2021 вступив в дію Закон, яким передбачено створення нової галузі - Національної інфраструктури геопросторових даних (НІГД).

За його словами, геопортал активно наповнюють 75 ОТГ, 10 міст, Харківська та Львівська ОДА, держустанови, громадські організації у сфері НІГД і бізнес.

"Більшість інформації вже актуалізовано, будь-які зміни миттєво вносяться в базу. Для швидкої та якісної роботи з геопорталом ми провели відповідні навчання для працівників та створили раду для консультаційної підтримки", - додав він.

Раніше ми писали: Українці отримають доступ до даних у земельній сфері: презентовано портал

Захистити своє майно від дій чорних реєстраторів вже зараз допоможе ефективний сервіс SMS-Маяк від "ЛІГА:ЗАКОН". Завдяки ньому можна відстежувати зміни статусу об'єкта нерухомості. Отримана інформація дасть змогу своєчасно звернутися до суду з позовною заявою про скасування вчинених реєстраційних дій, а також до правоохоронних органів із заявою про неправомірність таких дій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини