Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Монету і деякі банкноти вилучать з обігу з 1 жовтня

Реклама

Монети номіналом 25 копійок та усі банкноти гривні старих зразків, уведені в обіг до 2003 року, перестають бути засобом платежу під час здійснення розрахунків готівкою та будуть вилучені з обігу з 01 жовтня 2020 року. Про це повідомили в Нацбанку.

Також зазначаєтся, що Національний банк буде активніше виводити з обігу паперові банкноти 1 і 2 гривні і монети 1 гривня зразка 1996 року, замінюючи їх на відповідні обігові монети зразка 2018 року.

В НБУ пояснюють, що монети номіналом 25 копійок зараз не розмінюються через вилучення з обігу монет номіналами 1, 2 та 5 копійок, що відбулося торік.

Читайте також: Запрацювали нові правила для банків щодо розкриття інформації про кредити та депозити

З 1 жовтня монети номіналом 25 копійок та усі старі банкноти, уведені в обіг до 2003 року, не прийматимуть під час розрахунків готівкою за товари та послуги, а Національний банк вилучатиме їх з готівкового обігу

"Тобто з 01 жовтня 2020 року усі магазини, ресторани, сфера побуту мають припинити їх приймати, а залишки таких монет і банкнот - до 16 жовтня здати до кас банків України для зарахування на рахунки", - пояснюють в Нацбанку.

Водночас громадяни зможуть без обмежень та безкоштовно обміняти монети номіналом 25 копійок та старі банкноти, уведені в обіг до 2003 року, на монети та банкноти інших номіналів і зразків упродовж наступних трьох років:

- в усіх українських банках - упродовж одного року з дати вилучення їх з обігу - до 30 вересня 2021 року включно;

- у Національному банку та уповноважених банках (Ощадбанк, ПриватБанк, Райффайзен Банк Аваль, ПУМБ) - упродовж трьох років з дати вилучення їх з обігу - до 30 вересня 2023 року включно.

Фото: сайт Нацбанку

Перевірити банк, з яким ви маєте намір співпрацювати, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT від ЛІГА:ЗАКОН. Ви можете перевірити благонадійність банку, який вас цікавить, прямо зараз, оформивши заявку на тестовий доступ до сервісу.

Якими будуть наступні рішення влади? Замовте тестовий доступ до екосистеми LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів, що можуть вплинути на ваш бізнес.

Дізнайтесь більше про комплексне рішення для всієї компанії від ЛІГА:ЗАКОН зі знижкою 50% за посиланням.

Вам також буде цікаво:

З 1 вересня запрацюють нові вимоги щодо кредитних лімітів на банківських картках

З 1 вересня приймати значно зношені банкноти зможуть усі українські банки

Разом із зарплатною карткою банк видає кредитку: чи законні такі дії?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини