Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Стоимость нотариальных услуг планируется урегулировать законодательно

13 сентября 2011, 11:55
124
0
Автор:
Реклама

Министерство юстиции Украины на своем официальном сайте разместило сообщение о том, что разрабатываются изменения в Закон "О нотариате", которыми планируется урегулировать процессы установления стоимости нотариальных услуг и предусмотреть максимально допустимые размеры стоимости отдельных услуг. За совершение нотариальных действий, обязательность которых определена законодательством, предлагается предусмотреть плату в размере, установленном Минюстом, и сделать ее одинаковой как для государственных, так и для частных нотариусов.

"Впровадження ініційованих змін навряд чи призведе до досягнення декларованої мети - зменшення вартості нотаріальних послуг, - считает Маркиян Мальский, руководитель Западноукраинского филиала Arzinger. - Встановлення фіксованої вартості нотаріальних послуг для всіх нотаріусів зумовить необхідність впровадження системи контролю за дотриманням вимог, що в свою чергу створює додаткові затрати матеріальних та людських ресурсів зі сторони контролюючих органів. Крім того, законодавче закріплення вартості окремих послуг приватних нотаріусів скоріш за все змусить їх компенсувати недоотримані доходи за рахунок підняття вартості на інші послуги, а в окремих випадках може спричинити припинення здійснення нотаріальної діяльності окремим особами в місцевостях де нотаріальна діяльність і так не генерує значного доходу".

"Зменшення високої вартості послуг приватних нотаріусів доцільно вирішувати не адміністративними методами і надмірним регулюванням цієї сфери, а шляхом, зменшення вартості доступу для нотаріусів до відповідних державних реєстрів, вирішення питання щодо ціноутворення вартості бланків, які використовуються нотаріусами у їх діяльності та їх вартості, а також шляхом створення належних умов для діяльності державних нотаріусів", - уверен юрист.

На основе источника: Рravotoday.

Оставьте комментарий
Войдите чтобы оставить комментарий
Войти
Подпишитесь на рассылку
Главные новости и аналитика для вас по будням

Похожие новости