Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Приложение к материалу "Правительство может обязать страховать продукцию, реализуемую на рынках"

15 января 2010, 12:23
81
0
Реклама

КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

Про здійснення перевірок на ринках України

З метою упорядкування умов ведення підприємницької діяльності та механізмів здійснення перевірок суб'єктів господарювання на ринках, Кабінет Міністрів України п о с т а н о в л я є:

1. Перевірки державними органами пожежного нагляду, санітарно-епідеміологічної служби, ветеринарної медицини, служби з карантину рослин та органами внутрішніх справ (крім перевірок товарів тваринного або рослинного походження) здійснюються в порядку державного нагляду (контролю) виключно тих суб'єктів господарювання, які здійснюють організацію (забезпечення) торгівлі на ринку та у власності (користуванні) яких є будівлі (споруди, приміщення) розташовані на ринку.

Органам внутрішніх справ проводити перевірки суб'єктів господарювання виключно у межах здійснення оперативно-розшукової діяльності, дізнання та заходів забезпечення провадження у справах про адміністративні правопорушення.

2. Структурними підрозділами державної податкової адміністрації України, Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності України, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України і Пенсійному фонду України планові перевірки проводяться з запрошенням підприємців для їх проведення письмовими повідомленнями, що відправляються за місцем проживання фізичної особи - підприємця.

3. Органам державної податкової служби :

- оформлення направлень на проведення позапланових перевірок здійснювати із врахуванням даних Реєстрів укладених договорів оренди та суборенди торговельних місць, які ведуться адміністрацією ринків, згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 29.07.2009 № 868 «Деякі питання організації діяльності продовольчих, непродовольчих та змішаних ринків»;

- проведення обстежень і контролю за наявністю свідоцтв про державну реєстрацію суб'єктів підприємницької діяльності та ліцензій на провадження видів господарської діяльності, що підлягають ліцензуванню відповідно до закону, торгових патентів здійснювати виключно в рамках проведення планових перевірок;

- направлення на перевірку оформлювати відповідно до вимог законодавства - виключно для того суб'єкта господарювання на ринку, щодо діяльності якого здійснюється перевірка.

4. Державному комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики здійснювати позапланові перевірки суб'єктів господарювання виключно за зверненнями фізичних або юридичних осіб про порушення суб'єктом господарювання вимог законодавства та на підставі направлень на проведення перевірки відповідного суб'єкта господарювання;

5. Усім органам державного нагляду (контролю) здійснювати заходи контролю без перешкоджання господарській діяльності суб'єктів господарювання на ринку, якщо така діяльність не суперечить вимогам чинного законодавства.

6. Суб'єктам господарювання, які здійснюють підприємницьку діяльність на ринках України, рекомендувати укладати договори страхування товару (продукції), що реалізується ними на ринках України.

7. Контроль за виконанням цієї постанови покласти на Державний комітет України з питань регуляторної політики та підприємництва.

Прем'єр-міністр України Ю. ТИМОШЕНКО

Оставьте комментарий
Войдите чтобы оставить комментарий
Войти

Похожие новости