Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скорочена кількість документів для отримання держдопомоги при народженні дитини

10 жовтня 2013, 14:52
200
0
Реклама

Верховна Рада сьогодні внесла доповнення в Закон про держдопомогу сім'ям з дітьми відносно скорочення кількості документів для отримання державної допомоги при народженні дитини (проект комуністів № 2313). Закон ухвалений з обліком пропозицій Президента України.

Народні депутати підтримали пропозицію Президента змінити назву Закону, виклавши його в наступній редакції: Про внесення змін до деяких законів України відносно скорочення кількості документів для отримання державної допомоги при народженні дитини.

Було також підтримано пропозицію, відповідно до якої орган праці і соціального захисту населення за місцем проживання одного з батьків (опікуна), з яким проживає дитина, або по місцю народження дитини, після звернення одного з батьків (опікуна) стосовно призначення посібника при народженні дитини направляє центральному органу виконавчої влади, реалізовуючому держполітикові у сфері реєстрації фізосіб, дані для реєстрації місця проживання дитиниякі відмітила особа, яка звертається за допомогою.

Підтримана також пропозиція, згідно з якою законом встановлюється, що реєстрація місця проживання новонародженої дитини здійснюється також на підставі спрямованих органами соцзахисту населення даних, які відмітив законний представник, з яким проживає дитина, в заяві про призначення посібника при народженні дитини.

Законом передбачений вичерпний перелік документів для надання в орган праці і соціального захисту населення з метою отримання державної допомоги при народженні дитини :

-
заява одного з батьків (опікуна) в довільній формі, в якому вказуються дані для реєстрації місця проживання дитини;

-
паспорт чи інший документ, що засвідчує особу;

-
свідоцтво про народження дитини.

Нагадаємо, що цей Закон ВР прийняла ще в квітні, але в травні Президент ветував його.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини