Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Три автодороги стануть платними

11 вересня 2013, 17:14
148
3
Реклама

Кабмін сьогодні доповнив перелік об'єктів права державної власності, які можуть надаватися в концесію, трьома автодорогами:

- Львів - Краковец

- Ульяновка - Миколаїв - Херсон - Красноперекопськ - Сімферополь

- Новомосковськ - Запоріжжя - Мелітополь - Джанкой - Сімферополь.

Нові траси на цих напрямах потрібні через постійний ріст інтенсивності руху. Зокрема, на сьогодні ділянка дороги М-10 Краковец - Львів на території України є найбільш вузьким місцем міжнародного транспортного коридору № 3 (Берлін/Дрезден - Вроцлав - Львів - Київ).

Будівництво нових автомобільних доріг Ульяновка - Миколаїв - Херсон - Красноперекопськ і Новомосковськ - Запоріжжя - Мелітополь - Джанкой - Сімферополь необхідно, оскільки влітку і осінню через невелику пропускну спроможність існуючих доріг, що мають дві смуги руху, на окремих ділянках виникають затори.

На кожну з цих автомобільних доріг вже розроблена проектна документація. Передбачається, що орієнтовна вартість будівництва дороги Львів - Краковец протяжністю 84,4 км складе 4,3 млрд грн., Ульяновка-Николаев-Херсон-Красноперекопск протяжністю 533 км - 24,2 млрд грн., Новомосковск-Запорожье-Мелитополь-Джанкой-Симферополь (475 км) - 21,4 млрд грн.

Очікується, що проїзд для автомобілів коштуватиме від 30 коп до 1 грн. за 1 км залежно від виду транспортного засобу і умов реалізації кожного окремого проекту. При цьому забезпечений альтернативний проїзд по напрямах нових доріг.

Після внесення вказаних проектів в перелік об'єктів концесії почнеться підготовка документації для проведення конкурсу на залучення концесіонера для будівництва і подальшої експлуатації автомобільних доріг, які узгоджуватимуться з Кабміном.

Джерело: Мининфраструктуры.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини