Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст розповів, з якими країнами виникають проблеми стосовно викрадення дітей

3 вересня 2013, 10:36
183
0
Реклама

1 вересня 2013 року виконалося 7 років застосування Україною Конвенції про цивільно-правові аспекти міжнародного викрадення дітей. Суть Конвенції полягає в тому, що один з батьків (чи будь-яка інша особа, якій належить право піклуватися про дитину) не має права одноосібно приймати рішення про зміну місця проживання дитини і, зокрема, вивозити його в іншу державу. Конвенція застосовується між Україною і іншими 63 державами-учасниками.

За період застосування Конвенції Міністерством юстиції оброблено 223 заявиз яких 69 спрямовано в іноземні центральні органи (54 заяви - повернення дитини в Україну і 15 - забезпечення права доступу до дитини, яка постійно проживає за кордоном). Найбільша кількість таких заяв була спрямована в Італію, США, Німеччину, Туреччину, Ізраїль, Росію, Бельгію і Іспанію.

При цьому Мінюстом було отримано 154 заяви від іноземних центральних органів (126 заяв про повернення дитини на постійне місце проживання, і 28 - забезпечення права доступу до дитини, яка постійно проживає в Україні). Найбільше таких заяв поступило з Італії, Німеччини, США, Нідерландів, Греції, Ізраїлю, Польщі, Кіпру, Чехії, Великобританії, Франції.

Джерело: Мінюст.

Читайте також:
Запропонована схема виконання судових рішень про повернення викрадених дітей (законопроект Кабміну); Мінюст розповів про примусове виконання рішення про відбирання дитини;

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини