Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст нагадав, що держреєстрація баз персональних даних скасована

27 серпня 2013, 15:03
293
3
Реклама

Мінюст нагадує, що прийнятий 3 липня 2013 року Закон № 383 - VII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України відносно удосконалення системи захисту персональних даних", яким уповноваженим органом у сфері захисту персональних даних визначений омбудсман, набуває чинності з наступного року. Згідно з нововведеннями, Уповноважений Верховної Ради з прав людини наділяється повноваженням здійснювати контроль за дотриманням вимог законодавства у сфері захисту персональних даних, наданням рекомендацій відносно практичного застосування законодавства у сфері захисту персональних даних, і так далі

Законом передбачена відміна процедури державної реєстрації баз персональних данихзапевняють в Мінюсті, а з 1 січня 2014 року буде введений новий порядок - повідомлення Уповноваженого.

Таке повідомлення здійснюватиметься тільки відносно певних категорій дій з обробки персональних даних - тільки тих даних, які представляють особливий ризик для суб'єктів персональних даних. Порядок і випадки повідомлення будуть встановлений актом Уповноваженого ВР з прав людини.

Джерело: Мінюст.

"Реєстрація баз персональних даних не скасована, а названа по-іншому"- розповідав ЮРЛИГЕ голова ГСЗПД А. Мервинский.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини