Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

"Податкових розвідників" при посольствах не буде?

25 липня 2013, 10:39
93
0
Реклама


Міністерство по прибутках і зборах повідомило, що не планує створення інституту "податкової розвідки", і усі звинувачення деяких засобів масової інформації із цього приводу не відповідають дійсності.

У ініціативі по введенню посади митно-податкового аташе при посольствах України немає нічого спільного з "податковою розвідкою". Аташе не стежитимуть за українцями для виявлення їх прибутків і зарубіжних активів, як це говорилося в деяких ЗМІ. Навпаки, вони надаватимуть усіляку підтримку представникам українського бізнесу за кордоном і допомагати потенційним інвесторам в роз'ясненні усіх аспектів українського податково-митного законодавства.

Введення посад митно-податкових аташе планується, принаймні, у складі закордонних дипломатичних установ України в державах, з якими наша країна має розвинені торговельно-економічні зв'язки і значний товарообіг : Російська Федерація, США, КНР, Великобританія, Польща, Бельгія та ін.

Претендентами на посаді митно-податкових аташе, швидше за все, стануть працівники Міністерства. Це будуть фахівцізнайомі з податковим і митним законодавством України і з практичними аспектами його застосування. Крім того, вони володітимуть загальною інформацією про країну, в якій знаходитимуться, законодавчими і офіційними принципами її функціонування податкової і митної служб. Контролювати щоденну діяльність митно-податкових аташе буде керівництво зарубіжних дипломатичних установ і керівник економічного відділу.

На сьогодні митно-податковий аташе (за посадою - радник) працює тільки в Представництві України при Європейських Спільнотах. У недалекому минулому Митна служба вже мала своїх представників у складі посольств України в Російській Федерації і Республіці Польща. Проте пізніше ці посади були ліквідовані.

Джерело:
Миндоходов.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини