Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Бродський не хоче спрощувати підприємцям держреєстрацію

22 липня 2013, 12:02
187
1
Автор:
Реклама

Михайло Бродський проти прийняття парламентом проекту закону "Про спрощену процедуру державної реєстрації суб'єктів малого підприємництва" від 11.01.2013 № 1249. Проектом пропонується встановити спрощену процедуру держреєстрації суб'єктів малого підприємництва, яка здійснюється шляхом відкриття рахунку для здійснення підприємницької діяльності в державній банківській установі фізичною особою, яка має намір бути підприємцем. Момент відкриття рахунку для здійснення підприємницької діяльності є моментом держреєстрації фізособи в якості суб'єкта підприємництва.

Як раніше повідомлялося, щоб відкрити рахунок треба за місцем проживання сплатити реєстраційний збір за проведення держреєстрації і подати у банк: заява про відкриття рахунку для здійснення підприємницької діяльності; заповнену реєстраційну картку на проведення держреєстрації суб'єкта підприємництва; копію документу, що засвідчує реєстрацію в Держреєстрі фізосіб-платників податків (довідки про привласнення ідентифікаційного номера); картку із зразками підписів осіб, уповноважених здійснювати банківські операції по рахунку для здійснення підприємницької діяльності.

У проекті передбачається, що банк виконуватиме тільки функції посередництва в держреєстрації, перенаправляючи відповідному держреєстраторові представлені заявником документи з відомостями про відкриття рахунку для здійснення підприємницької діяльності. Державний реєстратор, у свою чергу, має право відміняти проведену банком реєстрацію, що призводить до збільшення необхідного для реєстрації часу.

Також проект не зобов'язує суб'єктів підприємницької діяльності використовувати рахунок в державному банку, як засіб проведення розрахунків з контрагентами, що спричинить появу великої кількості неактивних "фіктивних" рахунків в державному банку. Крім того, положення проекту поширюються тільки на фізосіб-підприємціва не на усіх суб'єктів господарювання.

Таким чином, запропонована процедура реєстрації ФОП через відкриття в державній банківській установі рахунку для здійснення підприємницької діяльності тільки ускладнює, а не спрощує процедуру держреєстрації, оскільки фактично рішення по суті приймає саме реєстратор, а не банк.

Голова Держпідприємництва звернувся в Кабінет Міністрів, Адміністрацію Президента і Верховну Раду з проханням об'єктивно розглянути приведену інформацію і посприяти в недопущенні прийняття парламентом цього законопроекту.

За інформацією Держпідприємництва.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини