Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Дипломи духовних учбових закладів планується офіційно визнавати

4 липня 2013, 12:14
125
2
Реклама

Комітет з питань науки і освіти рекомендує парламенту ухвалити за основу законопроект № 2380а про внесення змін відносно визнання документів про освіту і наукові міри, видавані духовними учбовими закладами.

Згідно з проектом, духовні учбові заклади мають право здійснювати освітню діяльність по напряму (спеціальності) "Богослов'я" і готувати фахівців інших релігійних спеціальностей без отримання ліцензіїа також відкривати аспірантуру, докторантуру і створювати спеціалізовані вчені ради в порядку, який затверджується їх релігійними центрами (управліннями).

Також законопроектом пропонується передбачити, що вищі духовні учбові заклади зможуть здійснювати освітню і наукову діяльність у інших галузях знань і підготовку фахівців різних кваліфікацій відповідно до Закону "Про вищу освіту".

Пропонується визначити, що особи, що завершили навчання за освітньою програмою духовного учбового закладу по акредитованому напряму (спеціальності) і успішно пройшли атестацію, отримують документи про утворення держзразка і прирівнюються в правах до осіб, які отримали документи про утворення державного зразка в державних учбових закладах.

Джерело: сайт ВР.

Нагадаємо, що
регіонали хочуть впровадити релігійну освіту в школах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини