Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати хочуть стягувати збір з виручки від концертів іноземних співаків

30 травня 2013, 11:11
140
0
Реклама

Насущною є необхідність податкового регулювання українського гастрольного ринку з метою здійснення політики державного протекціонізму відносно вітчизняних закладів, підприємств і організацій культури, творчих колективів і окремих виконавців, - вважають народні депутати В. Кириленка, М. Матиос, А. Мартынюк і К. Ляпина, які подали у ВР законопроект № 2159а "Про внесення змін до Податкового кодексу України відносно підтримки вітчизняних гастролерів".

Законопроектом пропонується ввести збір за проведення гастрольних заходів на території України за участю гастролерів-нерезидентівокрім гастрольних концертів симфонічних оркестрів, філармонічних, хорових, хореографічних колективів і гастролей академічних театрів.

За задумом депутатів, "виручені" у такий спосіб гроші поступатимуть до спеціальних фондів державного і місцевих бюджетів і будуть спрямовані на підтримку вітчизняних гастролерів.

Об'єктом оподаткування, згідно з проектом, являється виручка від реалізації квитків на гастрольний захід. Ставка збору - 17 %. Збір сплачується впродовж 20 календарних днів, що йдуть за датою проведення гастрольного заходу.

Крім того, пропонується ввести тимчасовий пільговий режим оподаткування податком на прибуток підприємств організаторів гастрольних заходів вітчизняних закладів, підприємств і організацій культури, творчих колективів і окремих виконавців. Їх планують звільнити від цього податку до 1 січня 2019 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини