Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Головбухом профучастника ринку цінних паперів може стати особа, що має 5 років стажу у будь-якій установі

30 травня 2013, 10:23
332
0
Автор:
Реклама

Рішенням від 25.04.2013 р. № 769 НКЦБФР затвердила нові професійні вимоги до головних бухгалтерів профучастников ринку цінних паперів.

Професійні вимоги поширюються на осіб, що обіймають посаду головного бухгалтера профучастников фондового ринку (окрім банків). У випадку якщо в профучастнике фондового ринку відсутня посада головного бухгалтера, вимоги застосовуються до особи, яка виконує обов'язки по веденню бухобліку в профучастнике фондового ринку.

Встановлено, що головний бухгалтер профучастника фондового ринку повинен відповідати таким професійним вимогам:

- мати повну вищу освіту (фахівець, магістр);

- мати документ про підвищення кваліфікації шляхом підготовки за типовою програмою професійної підготовки бухгалтерів профучастников фондового ринку, затвердженою рішенням НКЦБФР, і атестації в порядку, визначеному Положенням про порядок навчання і атестації фахівців з питань фондового ринку. У разі відсутності такого документу в тримісячний термін після прийняття на роботу на посаду головного бухгалтера пройти підвищення кваліфікації. Проходити підвищення кваліфікації не рідше за один раз в 3 року;

- не мати непогашеної або незнятої судимості за злочини проти власності, у сфері господарської і службової діяльності, а також не бути позбавленим права обіймати певні посади і займатися певною діяльністю;

- мати стаж трудової діяльності на посаді бухгалтера або головного бухгалтера не менше двох років у фінансовій установі або не менше п'яти років у будь-якій іншій установі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини