Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада суддів рекомендувала А. Солодкова на посаду голови ВССУ

14 травня 2013, 16:48
260
1
Реклама

Рада суддів загальних судів розглянула ряд кандидатур і прийняла рішення про внесення подання у Вищу пораду юстиції щодо призначення на адміністративні посади в судах. Так, на посаду голови Вищого спеціалізованого суду України по розгляду цивільних і карних справ був рекомендований Андрій Солодков, обраний парламентом на посаду судді ВССУ 18 квітня 2013 р. До цього пан Солодков обіймав посаду голови апеляційного суду Харківської області.

Нагадаємо, що 17 травня відбудеться пленум ВСУ, на якому буде обраний голова Суду.

Крім того, було затверджено Положення про порядок розгляду звернень громадян і юридичних осіб радою суддів загальних судів. Текст документ був опублікований на веб-порталі Судової влади на початку квітня і охочі могли направити свої пропозиції до тексту документу.

Згідно з документом у зверненні до ради суддів слід вказуватикому адресовано звернення, ПІБ, місце проживання громадянина і викласти суть порушеного питання. Письмове звернення має бути надруковане або написане від руки і підписане заявником з вказівкою дати. Письмове звернення без вказівки місця проживання, не підписане автором, а також те, з якого неможливо встановити авторство, визнається анонімним і розгляду не підлягає. Не розглядаються також і повторні звернення від одного і того ж громадянина з одного і тому ж питання, якщо перше вирішене по суті, а також скарги, подані з порушенням термінів, передбачених ст. 17 Закону "Про звернення громадян", і звернення осіб, визнаних судом недієздатними.

Встановлюється, що при розгляді звернення здійснюється перевірка викладених обставин. Звернення розглядаються, як правило, в течії не більше одного місяця з дня їх реєстрації. Цей термін може бути продовжений, проте загалом він повинен складати не більше 45 днів. Детальніше про попередню версію документу читайте в матеріалі ЮРЛИГИ : Рада суддів не хоче розглядати анонімки і повторні звернення громадян.

За результатами обговорення з тексту Положення були виключені п. 5.4 і п. 5.7, згідно з якими депутатський запит і звернення розглядаються упродовж 10 і 5 днів відповідно. Ці пункти були вилучені на прохання Кабміну.

Відмітимо також позитивне закінчення історії з Обухівським районним судом Київської області, в якому виникло нерозуміння між головою суду і суддями. За результатами проведеної перевірки особливих зауважень до роботи цього суду немає, а швидше навіть навпаки - голова ради суддів загальних судів Інна Отрош відмічає: "Якщо відверто, то я не розумію, що ми там робили" . За винятком деяких моментів (наприклад, скарг на те, що з певним суддею хтось не привітався, і систематичних прогулів окремих суддів оперативних нарад, ін.) робота суду організована належним чином.

На даний момент, за словами голови цього суду, ситуація стабільна, судді почали брати активну участь в діалозі.

И. Отрош неодноразово піднімала питання про інформаційне наповнення сайтів загальних судів, оскільки представники деяких не утрудняють себе навіть діями з розміщення переліку суддів, не кажучи вже про іншу необхідну інформацію - зразки заяв і тому подібне

Також читайте: Яку інформацію про загальні суди обов'язково публікуватимуть на їх веб-сторінці?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини