Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кадровим агентствам можуть заборонити брати гроші у громадян за консультації

7 травня 2013, 13:27
240
2
Реклама

Після вступу з початку 2013 року через нову редакцію Закону про зайнятість суб'єктам господарювання, які надають послуги з посередництва в працевлаштуванні, заборонено отримувати від громадяняким надані відповідні послуги, гонорари, комісійні і інші винагороди. Оплата послуг з працевлаштування здійснюється виключно працедавцем, якому надані такі послуги. (Читайте детальніше - Закон про зайнятість змінив правила рекрутинга.)

Депутат-регіонал Світлана Фабрикант помітила, що у зв'язку з новими нормами недобросовісні рекрутеры почали робити висновок з особами, що шукають роботу, договори про надання інформаційно-консультаційних послугза що і беруть гроші з претендентів. Щоб виправити ситуацію, депутат подала у ВР законопроект № 2935 про внесення зміни в статтю 36 Закону "Про зайнятість населення"щоб припинити такі порушення.

Завданням законопроекту є встановлення чіткого заборони суб'єктам господарювання, які надають послуги з посередництва в працевлаштуванні, стягувати з претендентів роботи засобу за надані послуги.

Ухвалення законопроекту в запропонованій редакції, як запевняє депутат в пояснювальній записці, не дозволить кадровим агентствам порушити вимоги частини другої статті 37 Закону, а також конкретніше визначить послуги, які відносяться до послуг з посередництва в працевлаштуванні.

Для цього статтю 36 Закону, а саме, роз'яснення послуг з посередництва в працевлаштуванні, пропонується доповнити словами "у тому числі надання тих, що відповідають інформаційно-консультаційних послуг".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини