Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Миндоходов розповіло, як в Україну потрапляє контрабандний годинник

12 квітня 2013, 14:17
160
0
Реклама

Швейцарський годинник як предмет нелегального ввезення в Україну залишаються актуальним вже впродовж тривалого часу. Відмовлятися від офіційного ввезення цих вишуканих виробів власників примушує вартість годинника, повідомляє Миндоходов. Адже мито безпосередньо залежить від ціни імпорту. Не сплативши його, власники намагаються понизити ціну годинника для кінцевого покупця.

Минулого року офіційно в Україну було імпортовано всього 218 швейцарських годин на загальну суму 60,8 тыс.долл.США, а вартість нелегального імпорту була майже втричі більша. Минулого року було зафіксовано спроби нелегально ввезти 62 швейцарських годин вартістю 1,4 млн. грн. Українці мають високі шанси купити нелегально ввезені елітні швейцарський годинник, особливо коли вартість одиниці перевищує 80 тис. грн. Минулого року митники виявили 2 спроби ввезти 4 шт. такого годинника відомих торгових марок на 917 тис. грн.

Схеми нелегального ввезення годинника прості. Частенько годинник в Україну відправляє у посилках і бандеролях. Рідше - невеликими партіями, зазвичай до 10 штук, які ховають у валізах і сумках серед особистих речей, коли повертаються з поїздки додому.

На сьогодні, як відомо товарна контрабанда декриминализирована. Обличчям, які "попадаються" на спробах нелегально ввезти в Україну елітні швейцарські години, не загрожує карна відповідальність. Проте годинник переходить у власність держави, а громадяни платять штрафрівний вартості затриманого годинника.

Серед гучних контрабандних справ минулих періодів, в яких фігурує швейцарський годинник, збуджене в 2011 році за фактом контрабанди 6 годин і аксесуарів до них вартістю 785,4 тис. грн. Годинник був захований у бандеролі.

Джерело: Ур.портал.

Читайте також: Контрабанду товарів знову хочуть криміналізувати.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини