Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нардепы-свободовцы пропонують заборонити аборти

8 квітня 2013, 12:26
139
6
Реклама

Нардепы-свободовцы А. Сич, Р. Зелик і Р. Марцинкив законопроектом № 2646-1 запропонували свій варіант заборони штучного переривання вагітності.

Нагадаємо, що у кінці березня В. Журавский подав у ВР законопроект № 2646, детальніше про нього читайте в матеріалі
За переривання вагітності пропонують карати не лише осіб без спецосвіти.

Законопроектом № 2646-1 передбачається абзац другої частини другої статті 25 Цивільного кодексу викласти в наступній редакції: "Інтереси зачатої, але ще не народженої дитини охороняються законом" (зараз цей абзац з обмовкою - "у випадках, встановлених законом").

Також частина першу статті 269 ГК планується доповнити новим абзацом наступного змісту : "Право на життя належить дитині, яка зачата, але ще не народжена". А в статті 281 частина першу викласти в наступній редакції: "Ненароджена дитина має право на життя з моменту його зачаття і не може бути її позбавлений, окрім випадків, передбачених законодавством".

Передбачаються зміни і в Карному кодексі - стаття 134 (Незаконне проведення аборту) викладена в новій редакції і названа Незаконне проведення операції штучного переривання вагітності (аборту). За такі дії (окрім випадків, передбачених законодавством) запропоновано карати позбавленням волі на термін від 3 до 7лет з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років. А у разі проведення аборту особою, що не має спеціального медобразования, така особа карається позбавленням волі на строк до 7 років.

Згідно з проектом, в КоАП може з'явитися статьея 173-3 - Публічна пропаганда або заклик до штучного переривання вагітності (аборту). Тобто, публічне висловлювання про те, що зачата дитина, яка ще не народилася, не є людиною, а аборт не є вбивством, у тому числі публічні заклики до аборту. За це планується штрафувати від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів.

Статтю 50 Основ законодавства України про охорону здоров'я передбачається викласти в новій редакції і встановити, що аборт дозволяється в таких випадках:

1) якщо вагітність несе пряму загрозу життя вагітної жінки;

2) наявність медичних свідчень відносно патології плоду, несумісної з життям дитини після народження;

3) доведені в судовому порядку факти зачаття дитини в результаті згвалтування.

Крім того, в Законі "Про лікарські засоби" пропонується встановити поняття "абортивні лікарські засоби" - речовини або суміші речовин, які викликають переривання життя зачатої, але ще не народженої дитини. Реалізацію таких ліків громадянам запропоновано заборонити.


Нагадаємо, що на даний момент аборт в Україні може бути проведений за бажанням жінки в установах охорони здоров'я при вагітності терміном не більше 12 тижнів. А у випадках, встановлених законодавством, - від 12 до 22 тижнів.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини