Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Громадські роботи порушники виконують у вільний від роботи або навчання час

5 квітня 2013, 15:55
407
0
Автор:
Реклама

Мінюст наказом від 19.03.2013 р. № 474/5 затвердила Порядок виконання адміністративних стягнень у вигляді громадських робіт і виправних робіт.

Документ прийнятий відповідно до ст. 30131, 3211322 Кодексу про адміністративні правопорушення і з метою організації виконання адміністративних стягнень у вигляді громадських робіт і виправних робіт.

Виконання стягнення як у вигляді громадських робіт, так і у вигляді виправних робіт покладається на кримінально-старанну інспекцію. І основою для виконання стягнення у вигляді виправних робіт і громадських робіт являється постанова суду, яка набрала законної сили.

Громадські роботи порушники виконують у вільний від роботи або навчання час не більш як чотири години на день, а неповнолітні порушники - дві години на день. Порушники знаходяться на обліку в кримінально-старанній інспекції за місцем проживання.

Виправні роботи відбуваються по місцю постійної роботи порушника.

На підставі постанови суду про застосування виправних робіт із заробітку порушника проводяться відрахування в дохід держави впродовж терміну відбуття адміністративного стягнення в розмірі, визначеному постановою суду.

Відбуття виправних робіт обчислюється часом, впродовж якого порушник працював і з його заробітку проводилося відрахування. Кількість днів, відпрацьованих порушником, має бути не менше кількість робочих днів, які доводяться на встановлений в постанові суду календарний термін стягнення. Порушники знаходяться на обліку в кримінально-старанній інспекції по місцю постійної роботи порушника.

У документі також детально прописується особливості виконання админвзысканий у вигляді громадських і виправних робіт, зокрема наказом позначаються:

- порядок виконання админвзысканий у вигляді громадських і виправних робіт;

- функції кримінально-старанної інспекції при виконанні админвзысканий у вигляді громадських і виправних робіт;

- умови виконання постанов суду про застосування админвзысканий у вигляді громадських виправних робіт;

- обов'язки власника підприємства при виконанні админвзыскания у вигляді громадських і виправних робіт;

- підстави і порядок зняття порушників, які відбули админвзыскания у вигляді громадських і виправних робіт, з обліку в кримінально-старанній інспекції;

- терміни і умови зберігання документації.

Наказ набуває чинності з дня його офіційної публікації.

З набуттям чинності вищевідзначеного наказу втратить силу попередній наказ Держдепартаменту з питань виконання покарань від 25.02.2009 р. № 35 "Про затвердження Інструкції про порядок виконання адміністративного стягнення у вигляді громадських робіт".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини