Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нардепи вирішували, як боротися з браконьєрством

5 квітня 2013, 12:27
104
0
Реклама

У Комітеті ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності відбулося обговорення законодавчих механізмів вдосконалення боротьби з браконьєрством. Учасники заходу навіть ознайомилися з вилученими знаряддями сучасного браконьєрства - різними видами мереж, капканів, пасток, отрут і інших заборонених способів добування тваринного світу.

Ініціатор проведення заходу, народний депутат Микола Томенко повідомив, що внесеним їм і групою народних депутатів (представників усіх фракцій) законопроектом № 2503 пропонуються зміни в ряд законів (про Червону книгу, про тваринний світ, про охорону природного довкілля, про захист тварин, про рослинний світ, про природно-заповідний фонд) з метою посилення охорони тваринного і рослинного світу.

Законороектом також передбачені зміни в статті 85-1 і 88-1 КоАП, згідно з якими пропонується притягати до адмінвідповідальності за зберігання і рекламу заборонених знарядь здобичі (збору) об'єктів рослинного і тваринного світу; підвищити розмір санкцій за відповідні правопорушення; розширити перелік осіб, що мають право складати протоколи про адміністративні правопорушення.

Голова підкомітету Комітету з питань экополитики Андрій Шкиль розповів, що зараз найбільша проблема - це те, що браконьєри розглядають незаконний вилов риби як бізнес. А. Тягнибок також звернув увагу на небезпеку вивезення щебеня і піску під час нересту риби.

У свою чергу, голова ВОО Громада рибалк України Андрій Нелипа запропонував заборонити рекламу і поширення браконьєрських знарядь в Інтернеті.

Народні депутати за результатами обговорення прийняли рішення звернутися з депутатським зверненням до Прем'єр-міністра, Міністра внутрішніх справ, голови Госэкослужбы з пропозицією активізувати діяльність державних правоохоронних і природоохоронних органів з метою проведення широкої роз'яснювальної роботи, перевірки місць можливої реалізації заборонених до використання знарядь і засобів браконьєрства, активізувати роботу по охороні водних живих ресурсів і тому подібне

Джерело: сайт ВР.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини