Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У іменних же/д квитках допускається до 3-х помилок в прізвищі і імені

4 квітня 2013, 11:47
15955
10
Автор:
Реклама

Оскільки з 6 квітня 2013 г. оформлення проїзних документів на поїздку залізничним транспортом здійснюватиметься по новим правилам - з внесенням в проїзний документ прізвища і імені пасажира за словами особи, яка купує квитки (здійснює оплату)начальник відділу вокзалів Придніпровської залізниці Іван Леводянський роз'яснив низку проблемних запитань під час прес-конференції в інформаційному агентстві "Міст-Дніпро" (Дніпропетровськ).

"Оскільки касир робить запис прізвища і імені за словами пасажира, останньому необхідно ретельно перевірити квиток після придбання- рекомендує И. Леводянський. - При оформленні квитка припускаються три помилки в написанні прізвища і імені пасажира. Якщо їх більше, пасажир повинен звернутися в касу, щоб там роздрукували проїзний документ без помилок. Якщо цього не зробити, то при посадці квиток з більш ніж трьома помилками вважатиметься недійсним".

Крім того, пасажирам забороняється переоформляти квиток зі зміною прізвища і імені.

Посадка в потяг дитини до 16 років здійснюється за документом, що засвідчує особу і містить інформацію про дату народження (свідоцтво про народження, паспорт одного з батьків, в якому є запис про дитину і так далі) і за квитком.

Відносно групових пасажирських перевезень, то на усіх проїзних документах, оформлених для перевезення груп людей, вказується прізвище і ім'я керівника групиале при посадці кожен член групи повинен пред'явити своє посвідчення особи.

Продаж проїзних документів для пасажирів пільгових категорій здійснюється також після пред'явлення відповідних оригіналів документів, оскільки поряд з ім'ям і прізвищем в квиток вноситиметься і номер посвідчення про право на пільгу.

А ось оформляти проїзні квитки після 6 квітня без посвідчення можна буде пасажирам, які переміщаються в приміському сполученні і в регіональних потягах з нумерацією 800.

Не варто хвилюватися тим, хто придбав квитки заздалегідь і скористається ними вже після 6 квітня, - ці квитки дійсні, і жоден з провідників не зажадає пред'явити документи. Це стосується і тих, хто оформляв проїзні документи або зробить це в країнах СНД і Балтії, де немає "іменних" квитків.

За інформацією Укрзалізниці.

Також читайте, що робити, якщо прізвище складне, а також що придумали перекупники квитків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини