Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НКЦБФР хоче змусити миноритариев продавати свої акції

29 березня 2013, 13:08
414
1
Реклама

Зараз Комісія підготувала законопроект про внесення змін до Закону про акціонерні товариства відносно процедури сквиз-аутаяка передбачає обов'язковий продаж акцій миноритариямы власникові 95 % акцій. Максим Либановдиректор департаменту аналізу, стратегії і розвитку законодавства НКЦБФР, стверджує, що в Європі така цифра коливається від 90 до 98 %.

У власника такого супер-контрольного пакету акцій буде 3 місяці з моменту придбання останнього пакету акцій, за допомогою якого він досяг 95 %, для того, щоб скористатися своїм правом. "3 місяці - це максимальний термін для цієї процедури- стверджує пан Либанов, - за відсутності різного роду судових оскаржень".

Ситуація на ринку особливих нарікань не викликає. Так, об'єм біржових контрактів за перші 2 місяці цього року перевищив річні показники за 2009 р. і якщо будуть збережені такі темпи, то прогнозується за підсумками року приблизно 50 %-ный ріст. А ось по об'ємах емісій рік буде таким, що завмирає, у зв'язку з тим, що новий Закон про ИСИ набуває чинності 1 січня 2014г., резюмує М. Либанов.

Також демонструє тенденцію до невеликого скорочення позабіржовий ринок, що можливо пов'язане з тим, що податкова доки не затвердила порядок подачі звітності відносно акцизу на операції з цінними паперами.

Крім того, зараз перед Комісією стоїть проблема перелицензирования хранителівяка має бути вирішена до 12 жовтня 2013 р. Проте член НКЦБФР Олексій Тарасенко висловлює сумнів відносно своєчасності подачі пакету документів такими суб'єктами : "…сподіваюся, вони не відкладатимуть усе останній момент. А то у вересні охочі стати депозитарними установами завалять нас більш ніж 300 пакетами документів на 5 чоловік, працюючих у відділі ліцензування".

Рухається і робота по допуску іноземних цінних паперів на український фондовий ринок. Так Алла Папаика директор Департаменту корпоративного управління і корпоративних фінансів, повідомила, що зараз вже ведуться переговори із зацікавленими в такій роботі. Можливо, до кінця другого кварталу з'являться перші результати. Проте, хто ж ці учасники пані Папаика доки не говорить.

Також було відмічено, що розроблені документи відносно розміщення українських цінних паперів на іноземних майданчиках (розрізняють 2 процедури - за ініціативою власника і за ініціативою емітента).

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини