Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати запропонували уточнити порядок того, що надало звання "Мати-героїня"

5 березня 2013, 11:23
209
2
Реклама

Чинне законодавство, яке визначає підстави і порядок того, що надало почесного звання "Мати-героїня", є недосконалим, вважає група опозиційних нардепів на чолі з А. Яценюком. Зокрема, існують такі недоліки:
- не визначено прозорого механізму внесення і розгляду клопотань і уявлень про те, що надало звання;
- не існує єдиного уніфікованого переліку документів і відомостей, які необхідно надати жінці;
- визначено конкретних термінів розгляду клопотань і представлень, а також термінів розгляду заяв про виплату одноразової винагороди.


Законопроектом № 2435поданим депутатами, пропонується:

1. Врегулювати порядок висунення особи до привласнення почесного звання "Мати-героїня". Зокрема, клопотання може подаватися за місцем роботи або проживання особи, органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями, а також безпосередньо самою особою, що претендує на те, що надало почесного звання.

2. Визначити чіткий перелік документівякі мають бути додані до клопотання.

3. Передбачити послідовний порядок і терміни внесення і розгляди клопотань і представлень :

- попередній розгляд клопотань здійснюється виконавчими органами відповідної ради в течію 10 днів від дати вступу;
- клопотання про те, що надало почесного звання спрямовуються на адресу Радміну АРК, обласних, Київською і Севастопольською міських державних адміністрацій, які повинні їх розглянути в течію 15 днів з дня вступу;
- у разі підтримки кандидатури особи, що претендує на те, що надало почесного звання, голова Радміну, обласній, Київській і Севастопольській міській держадміністрації в течію 7 днів вносить відповідне представлення Президентові України;
- уявлення про те, що надало почесного звання, внесене Президентові, обробляються в Комісії державних нагород в течію 15 днів від дати вступу.

Довідка. Почесне звання "Мати-героїня" введено Законом № 1705 від 11 травня 2004 року. і є вищою формою нагородження жінок за вагомий внесок в реалізацію держполітики з питань сім'ї, материнства і дитинства, самовіддане виховання і навчання дітей. Згідно п.9 Положення про почесні звання України (Указ Президента від 29 червня 2001 року № 476), таке почесне звання надається жінкам, які народили і виховали до 8-річного віку 5 і більше дітей, у тому числі усиновлених.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини