Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінохоронздоров'я роз'яснило, що дієтичні добавки відносяться до харчових продуктів, і пересилати їх поштою не можна

1 березня 2013, 09:15
252
2
Реклама

Як і планувалосяМінохоронздоров'я надало роз'яснення відносно заборони ввезення на територію України дієтичних добавок іноземних виробників, у тому числі харчових продуктів для дитячого харчування - у зв'язку з правовою колізією стосовно імпорту дієтичних добавок на територію України в міжнародних поштових і експрес-відправленнях.

Так, згідно з положеннями Закону "Про безпеку і якість харчових продуктів" дитяче харчування відноситься до харчових продуктів для спеціального дієтичного споживання. Дієтичні добавкихарчові продукти для спеціального дієтичного споживання, функціональні харчові продукти - це харчові продуктиякі мають відповідні спеціальні властивості і призначені для забезпечення конкретних потреб організму.

Питання звернення спеціальних харчових продуктів регламентоване статтею 28 Закону, згідно якої забороняється введення в обіг спеціальних харчових продуктів, які не пройшли державну санітарно-епідеміологічну експертизу і державну реєстрацію.

В той же час, дія цього Закону не поширюється на харчові продукти, вироблені для особистого споживання (ст. 2). Питання ввезення на територію України спеціального дитячого харчування як особистих речей громадян врегульований підпунктом 2 пункти 1 постанови Кабінету Міністрів від 23.05.2012 № 458. Зокрема, постановою встановлено, що громадяни (батьки або особи, їх замінюючі, і уповноважена ними особа, інші члени сім'ї і родичі) можуть ввозити на митну територію України продукти спеціального дитячого харчування, які не робляться (не реалізуються в Україні) для дітей, хворих фенілкетонурією або іншим захворюванням, що вимагає спеціального живленняякі переміщаються в ручній поклажі і супроводжуваному або несупроводжуваному багажі громадянина, в таких об'ємах:

- в кількості, що не перевищує 5 упаковок (банок) кожного найменування на одно обличчя;
- в кількості, що не перевищує вказане в наявному у особи рецепті на продукт (продукти) спеціального дитячого харчування, виданому на ім'я дитини і завіреному печаткою лікаря і установи охорони здоров'я, за умови пред'явлення документів, що засвідчують родинні зв'язки з хворою дитиною, або іншого документу, який підтверджує повноваження особи на такі дії.

Джерело: Мінохоронздоров'я.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини