Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До переліку суб'єктів господарювання з середньою мірою ризику внесені зміни

6 лютого 2013, 15:38
200
0
Автор:
Реклама

Кабмін постановою від 16.01.2013 р. № 67 вніс зміни в критеріїпо яких оцінюється міра ризику від здійснення госпдіяльності у сфері промислової безпеки і охорони праці і визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю).

Згідно зі змінами, до суб'єктів господарювання з середньою мірою ризику відносяться суб'єкти, що здійснюють діяльність, пов'язану з виконанням робіт :

- по зберіганню і переробці зерна;

- по поводженню з небезпечними відходами.

Раніше суб'єкти, що здійснюють діяльність, пов'язану з виконанням вищезгаданих робіт, відносилися до суб'єктів господарювання з високою мірою ризику.

Крім того, документ доповнений пунктами про те, що у разі, коли суб'єкт господарювання може бути віднесений одночасно до двох або більше групам ризику- такий суб'єкт відноситься до вищої групи ризику з числа тих, до яких він може бути віднесений.

Що стосується особливостей перевірок підприємств, то передбачено наступне:

1) якщо під час останніх двох планових перевірок суб'єкта господарювання не виявили порушень, максимально допустима частота планових перевірок суб'єкта господарювання зменшується в два рази (за винятком суб'єкта господарювання з високою мірою ризику);

2) якщо упродовж останніх двох років стався нещасний випадок із смертельними наслідками, нещасний випадок з тяжкими наслідками, груповий нещасний випадок з двома і більше працівниками, незалежно від ступеня тяжкості ушкодження їх здоров'я, максимально допустима частота планових перевірок суб'єкта господарювання збільшується в два рази.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини