Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Закон запропоновано повернути поняття "Інформація про фізичну особу"

29 січня 2013, 11:57
134
0
Реклама

Діюча редакція Закону "Про інформацію" містить деякі положення, що створюють умови для виникнення правових колізій, вважає нардеп Олена Бондаренко. Так, в Законі немає визначення поняття "Інформація про фізичну особу" (хоча це і було передбачено Законом № 5029 - VIале не внесено у зв'язку з некоректністю зміни). Тому на сьогодні статті 8 і 11 обоє регулюють питання мови інформації.

Законопроектом № 2099 пропонується належним чином встановити норми відносно інформації про фізичну особу, передбачені Конституцією. А також врегулювати питання мови інформаціїзалишивши для цього трохи підкориговану статтю 8, доповнивши її нормою про те, що мова інформації також визначається "языковим законом".

У статті ж 11 Закону про інформацію, як і планувалося раніше, запропоновано визначити інформацію про фізичну особу (персональні дані) як відомості або сукупність відомостей про фізичну особу, яка ідентифікована або може бути конкретно ідентифіковано.

Згідно з проектом, не допускаються збір, зберігання, використання і поширення конфіденційній інформації про особу без його згоди, окрім випадків, визначених законом, і тільки в інтересах національної безпеки, економічного добробуту і захисту прав людини.
До конфіденційної інформації про фізичну особу належать, зокрема, дані про її національність, освіту, сімейний стан, релігійні переконання, стан здоров'я, а також адреса, дата і місце народження.

Нагадаємо, що Закон № 5492 - VI припускає внесення в Єдиний демографічний реєстр значного об'єму персональних цих фізосіб.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини