Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нардеп хоче посилити кадрову політику в держорганах

16 січня 2013, 11:02
142
8
Реклама

Нардеп Тетяна Слюз вважає, що сьогодні в органах законодавчої, старанної влади і правоохоронних органах України працюють політично заангажовані кадри, без достатнього образовательно-квалификационного рівня і досвіду роботи. Тому необхідно внести зміни і доповнення в законодавство стосовно умов вступу (призначення) на посаді у цих органах.

Законопроект № 2004 торкається підвищення мінімальних вимог до віку, досвіду роботи і рівня професійної компетентності осіб, що претендують на заняття посад в органах законодавчої, старанної влади і правоохоронних органах.

Наприклад, згідно з проектом, членами Кабінету Міністрів можуть бути громадяни України, віком не менше 40 років, які мають право голосу, відповідну повну вищу освіту залежно від напряму діяльності міністерства, народилися в Україні, впродовж останніх 10 років проживають на території Україні і володіють державною мовою (зараз є тільки умови громадянства, права голосу, будь-якої вищої освіти і володіння держмовою). Так само посилюються умови для держслужбовців.

Додаткові умови пропонуються для посад Генерального прокурора і глави СБУ - ним може бути призначений громадянин України, віком не менше 40 років, який народився в Україні, впродовж останніх 10 років проживає на території України, що має вищу юридичну освіту і володіє державною мовою. Передбачається подібне посилення вимог і до працівників цих органів.

Також законопроектом передбачено, що прокурорами і слідчими, які уперше призначаються на посаді в органи прокуратури, можуть стати громадяни України, що мають вищу юридичну освіту, необхідні ділові і моральні якості і стаж адвокатської практики не менше 5 років.

Слідчі і співробітники міліції, які займаються розслідуванням економічних злочинів, повинні мати також друга вища освіта - економічне.

При просуванні посадовців за службовою ієрархією нардеп пропонує дотримувати принцип послідовною службовій вертикалі: міський, районний рівень > обласний рівень > центральний рівень.

Прийняття таких змін, на думку автора, приведе до ефективнішого, професійному і відповідальному виконанню посадовцями органів держвлади і правоохоронних органів своїх повноважень і обов'язків.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини