Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Набули чинності 5 наказів Мінюсту

2 січня 2013, 09:00
711
0
Реклама

З 1 січня 2013 року набули чинності п'ять наказів Міністерства юстиції. Накази торкаються сфер реєстрації прав власності на нерухоме майно, діяльності громадських об'єднань, а також нотаріату і архівної справи. Так, діють наступні документи:

1. Спільний наказ Міністерства юстиції і Міністерства аграрної політики від 03.12.2012 № 1779/5/748 "Про деякі питання забезпечення інформаційної взаємодії органу, що здійснює ведення Державного земельного кадастру і державної реєстрації прав" (окрім пункту 5, який набув чинності з дня офіційної публікації).

Наказом затверджений Регламент надання інформації про зареєстровані земельні ділянки органу державної реєстрації прав і про зареєстровані права на земельні ділянки органу, що здійснює ведення Госземкадастра. Цей Регламент визначає порядок і процедуру інформаційної взаємодії при наданні Укргосреестром інформації про зареєстровані речові права на земельні ділянки Госземагентству і при наданні Госземагентством в Укргосреестр інформації про зареєстровані земельні ділянки, форми журналів обліку отриманих і переданих інформаційних файлів.

Визначена процедура отримання держреєстратором інформації про земельні ділянки.

2. Наказ Мінюсту від 14.12.2012 № 1844/5 "Про твердження Порядку використання даних Реєстру прав власності на нерухоме майно, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна, Державного реєстру іпотек і Державного реєстру тих, що обтяжили рухомого майна".

Користуватися майновими реєстрами будуть відповідно до порядку.

3. Наказ від 14.12. 2012 № 1842/5 "Про затвердження форм документів, надання (передача) яких встановлена Законом України "Про громадські об'єднання" . Наказом затверджені форми заяв про реєстрацію громадського об'єднання; повідомлення про створення громадського об'єднання; підтвердження всеукраїнського статусу громадського об'єднання; відмови від всеукраїнського статусу громадського об'єднання; акредитації відособленого підрозділу іноземної неурядової організації; закриття відособленого підрозділу громадського об'єднання.

Мінюст затвердив форми документів, що стосуються громадських об'єднань.

4. Наказ від 12.04. 2012 № 578/5 "Про твердження Переліку типових документіворганів державної влади і місцевого самоврядування, що утворюються в процесі діяльності, інших установ, підприємств і організацій, з вказівкою термінів зберігання документів".

Перелік включає типові документи, які створюються під час документування однотипних (загальних для усіх) управлінських функцій, що виконуються органами державної влади і місцевого самоврядування, іншими установами, підприємствами і організаціями незалежно від функціонально-цільового призначення, рівня і масштабу діяльності, форми власності, а також документацію, яка створюється в результаті виробничої і науково-технічної діяльності організацій.

Що принесе бізнесу 2013 рік: первинні документи.

5. Наказ від 20.12.2012 № 1909/5 "Про внесення зміни в Правила ведення нотаріального діловодства"яким в новій редакції викладено Типову номенклатуру справ державної нотаріальної контори і приватного нотаріуса.

У нотаріусів з нового року - нова номенклатура.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини