Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Соцуслуги з диференційованою платою надаватимуться за договором

26 грудня 2012, 15:07
553
3
Автор:
Реклама

Кабмін постановою від 19.12.2012 р. № 1184 затвердив Порядок надання соціальних послуг зі встановленням диференційованої плати і вніс зміни в перелік соціальних послуг, умови і порядок їх надання структурними підрозділами територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

Порядок визначає механізм надання соціальних послуг зі встановленням диференційованої плати.

Документом передбачено, що соціальні послуги зі встановленням диференційованої плати (далі - соціальні послуги) у об'ємах, визначених державними стандартами соціальних послуг, виявляються підприємствами, установами, організаціями і закладами незалежно від форми власності і господарювання, фізичними особами - підприємцями, які відповідають критеріям діяльності суб'єктів, що роблять соціальні послуги, із залученням бюджетних коштів.

Так, згідно з постановою, соціальні послуги надаються особам, що мають право на їх отримання відповідно до Законом "Про соціальні послуги", окрім осіб, що мають право отримувати такі послуги безкоштовно.

Соціальні послуги в об'ємах, визначених державними стандартами соціальних послуг, виявляються підприємствами, установами, організаціями і закладами незалежно від форми власності і господарювання, фізичними особами - підприємцями, які відповідають критеріям діяльності суб'єктів, що роблять соціальні послуги, із залученням бюджетних коштів.

Диференційована плата за надання соціальних послуг встановлюється у розмірі 12% середньомісячного сукупного доходу особи, яка має потребу їх надання, за останні 6 місяців.

Розмір диференційованої плати за надання соціальних послуг розраховується на підставі тарифів на платні соціальні послуги, що вичислені відповідно до Порядком регулювання тарифів на платні соціальні послуги.

Соціальні послуги виявляються з дня укладення відповідного договору між суб'єктом і одержувачем соціальних послуг.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини